Pompoensoep met geitenkaas

  Ingrediënten: 4 personen

  • hoeveboter

  • 2 wortels

  • 3 ajuinen

  • 2 witteselderstengels

  • 2 knoflookteentjes

  • 1 kg butternut pompoen in stukjes

  • 1 liter kippenbouillion

  • 200 gram geitenkaas, "Boursin" of room

  • peper + zout

  • 1 laurierblad (optioneel)

  • 2 takjes tijm (optioneel)

  Bereiding:

  1. Stoof alle groenten in de hoeveboter.

  2. Voeg na het stoven 1 liter kippenbouillon toe samen met 1 laurierblad en 2 takjes tijm

  3. Laat een half uur sudderen.

  4. (verwijder voor het mixen het laulierblad en de tijm.)

  5. Voeg nu de geitenkaas toe.

  6. Mix met een staafmixer.

  7. Proef en breng indien nodig verder op smaak met peper, zout.

 

Wie geen geitenkaas lust: de geitenkaas kan je perfect vervangen door kruidenkaas of gewone room.

Als extra garnituur kun je krokant gebakken spekjes toevoegen.