Pompoensoep met geitenkaas
|
Ingrediënten: 4 personen
|
-
hoeveboter
-
2 wortels
-
3 ajuinen
-
2 witteselderstengels
-
2 knoflookteentjes
-
1 kg butternut pompoen in stukjes
-
1 liter kippenbouillion
-
200 gram geitenkaas, "Boursin" of room
-
peper + zout
-
1 laurierblad (optioneel)
-
2 takjes tijm (optioneel)
|
Bereiding:
|
-
Stoof alle groenten in de hoeveboter.
-
Voeg na het stoven 1 liter kippenbouillon toe samen met 1 laurierblad en 2 takjes tijm
-
Laat een half uur sudderen.
-
(verwijder voor het mixen het laulierblad en de tijm.)
-
Voeg nu de geitenkaas toe.
-
Mix met een staafmixer.
-
Proef en breng indien nodig verder op smaak met peper, zout.
Wie geen geitenkaas lust: de geitenkaas kan je perfect vervangen door
kruidenkaas of gewone room.
Als extra garnituur kun je krokant gebakken spekjes toevoegen.
|